Veri merkezi ve BT yöneticileri enerji tasarrufuna çözüm ararken, aydınlatma genellikle listelerinin başında yer almaz. Aydınlatma, bir veri merkezindeki toplam elektrik yükünün sadece% 1-2'ini oluşturur, bu nedenle sunucu güç tüketimi veya soğutma maliyetleri ile aynı ilgiyi görmez. Bununla birlikte, BT yöneticileri, hareket sensörleri, kısılabilir aydınlatma ve LED'ler gibi özgün, ucuz teknolojilerden gelen aydınlatma verimliliğinde ölçülebilir gelişmeler görmektedir.

 

Bir dizi üretici  son zamanlarda duvara monte edilen beyaz rack kabinetlerini tanıttı. Merak ediyor olabilirsiniz… veri merkezi aydınlatması, kabin rengi: bağlantı nedir? Veri merkezi tasarımcıları iki temel nedenden dolayı beyaz rack kabinetleri seçiyorlar.

Görünürlük. Çoğu veri merkezi ekipmanı siyah… siyah sunucular, siyah anahtarlar, siyah PDU'lar ve siyah rack kabinler. Bu, veri merkezlerine ve rack kabinetlere hoş, tek tip bir görünüm verirken, sunucu odası enerji tasarrufu için hafif aydınlatmayı kullanırken teknisyenlerin çalışmasını zorlaştırabilir. Beyaz rack kabinetler daha fazla ışığı yansıtarak kabin içindeki ekipmanı daha kolay görmenizi sağlar.

Sıcaklık. Lisede fizik okuduysanız, ışık bir malzeme tarafından emildiğinde, enerjinin genellikle ısıya dönüştürüldüğünü hatırlarsınız. Koyu renkler daha iyi ışık emiciler ve dolayısıyla daha iyi ısı radyatörleridir. Tersine, beyaz kabinetler ışığı yansıtır, bu da içerideki ekipmanı aydınlatmak için daha az enerji gerektiği anlamına gelir. Ve ışığı siyah kabinetlerden daha iyi yansıttıkları için, ışıktaki enerjinin daha azını ısı şeklinde geri döndürürler.

Beyaz bir kabin seçmenin son sebebinin verimlilikle ve estetikle ilgisi yoktur. Beyaz dolaplar çevreleriyle daha iyi uyum sağlar. Ev ağı ekipmanlarına bir sınıfın köşesine monte edilen beyaz duvara monte bir kabin, benzer büyüklükteki bir siyah kabinden çok daha az göze batar olacaktır.

Agkablosu.com  , 20 yıl üzeri rack kabin ve aksesuarları tecrübesi ve uzman ekibi ile kurumsal 7/24 destek sağlamakta ve uygun fiyat ve geniş ürün stoğunu sizlere sunmaktadır.  İhtiyacınız durumunda [email protected]  email adresinden ve

0 850 473 77 17

Telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Duvar tipi rack kabinlere ulaşmak için tıklayınız.