Server rack kabinleri ile network rack kabinleri arasındaki farkların anlaşılmaması rack kabin piyasında oldukça yaygındır. Sonucunda network kabinine server kurunumunu engelleyen hiçbir şey yoktur, aksine oldukça sık karşılaşan bir durumdur. Bu durum ciddi sorunlar yaratmaya sebep olabilir.

Peki Server ve network rack kabinleri arasındaki farklar nelerdir?

Server rack kabinleri  network rack kabinlerinden daha derin olmalıdır.

Tipik sunucular 800mm derinliğinde  kasalara sahiptir. Bu net derinliğe kabinin sahip olabilmesi için 1000 mm veya 1200 mm derinliğe sahip olması gerekmektedir.bu derinliklerde arka  tarafta kablo yönetimi ve serverin yönetimi daha kolay olmaktadır. Öte yandan, 600mm derinliğindeki network rack kabini ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

 

Server rack kabinleri  network rack kabinlerinden daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip olmalıdır.

Server kabinlerde kullanılan UPS ve serverların ağırlıkları birkaç yüz kiloyu bulabilir. Bu nedenlerle daha rigid ve daha fazla kiloya dayanıklı kabinlerin kullanılması gerekmektedir. Network rack kabinleri ise taşıma kapasiteleri daha düşüktür ve bu standarları karşılamaz.

 

Server rack kabinlerde hava akışının yatay yönde olduğunda emin olunmalıdır.  

 

Sunucuların çoğunda hava, cihazın önünden akacak ve arkadan yatay olarak dışarı verilecek şekilde tasarlanmış hava sirkülasyon sistemi vardır. Bu, kabinin içindeki cihazın hava girişini ve çıkışını engelleyemediği anlamına gelir. Uygulamada bu, sunucu dolabından önde ve arkada delikli kapılar-perfore  olmasını gerektirir. Network  kabinler de ise cam kapılar kullanılmaktadır.


Agkablosu.com  , 20 yıl üzeri rack kabin ve aksesuarları tecrübesi ve uzman ekibi ile kurumsal 7/24 destek sağlamakta ve uygun fiyat ve geniş ürün stoğunu sizlere sunmaktadır.  İhtiyacınız durumunda [email protected]  email adresinden ve

0 850 473 77 17

Telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

Server ve Network tipi rack kabinetlere erişmek için tıklayınız.