Dünyada günde ortalama 70 milyar e-posta erişimi sağlanmaktadır. Firmaların depoladıkları veri miktarı 240 terabit olarak hesaplanmaktadır. Bunun gibi pek çok örnek göstermektedir ki ihtiyaç duyulan verilerin korunması ve istenildiğinde tekrar ulaşılabilmesi için depolanma ihtiyacı artmıştır. Datacenter, çok büyük boyutlardaki verilerin toplanması, işlenmesi, dağıtılması ve depolanması amacı ile bilgisayar ve ağ donanımlarının bir merkezde toplandığı yerler olarak tanımlanmaktadır. Data center (veri merkezi), bulut depolama, e-posta ve anlık ileti gönderimi, web sitelerinin yayında olması ve saklanması, e-ticaret işlemlerinin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin tümünü bir arada sunmaktadır.

       Data center kurulurken öncelikle barındığınız ekipman için işletme gereksinimlerinin ne olduğunun iyi bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. Buna bağlı olarak veri merkezinin konumu, boyutu gibi ihtiyaç duyduğu her şeyi anlayabiliriz.
      Data Center kurulumu için güvenlik, enerji gereksinimi, havalandırma, soğutma ve iklimlendirme sistemleri, Data Center’ın konumu, telekom bağlantısı, yangın sistemleri ve kablolama sistemleri büyük önem taşımaktadır. 
       Data Center’ın kurulumu yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar : 
-Elektrik, su, telekom gibi ihtiyaçları karşılanabilecek ulaşımı kolay bir yer seçilmelidir.

-Tehlike oluşturabilecek bölgelere kurulum yapılmamalıdır.

- Kurulacak Data Center’ın gelecekte büyüme potansiyeline cevap verecek yapıda olmalıdır.

-UPS ve Jeneratör kullanılmalıdır.

-Formül kullanılarak enerji gereksimi yaklaşık olarak hesaplanabilir.

-Tüm giriş çıkışların kamera sistemiyle takip ve kontrolün yapılması gerekir.

-Kilit sistemi olan kabinetler kullanılmalıdır. Veri merkezine girerken parmak izi gibi okuma sistemleri kullanılabilir.

-Veri merkezinin kurulacağı binanın ölçeğine uygun olarak kullanılacak soğutma sistemi doğru bir şekilde seçilmelidir.

-Veri merkezinin kurulacağı bölgede binaya kadar fiber kablo gelen sistemlerin mevcut olduğu ve hızlı internet bağlantısı bulunabilen bir yer olması önem taşımaktadır.

-Data Center kurulumu yapılırken bakır sistemler için Cat5e, Cat6A ve Cat6 ile, fiberoptik çözümler için multimode OM3 veya 50 mikron/62.5 mikron ile, single mode ürünler tavsiye edilen kablolama çözümleridir.

-Olası yangın riskine karşı yangın alarm ve yangın söndürme sistemleri oluşturulmalıdır.
FM200 gazı, Data Center’larda en çok tercih edilen yöntem yangın söndürme yöntemidir. Bunun dışında halon gazı, köpük, su ile oksijen azaltma metodu kullanılmaktadır.

-Kablo geçişleri için soğutma sistemine engel olmayacak tavalar kullanılmalıdır.

– Data Center devreye alındıktan sonra, yapılacak değişikliklerin olabildiğince kısa sürede yapılması istenir. Bu yüzden, Data Center içersinde bakır ve fiber kablolamanın sonlandırılması için, RJ/21 veya RJ-45 sonlandırılıp test edilmiş hazır kabloların kullanılması önerilmektedir.

-Data Center kurulumundan sonra olası değişikliklerden, arızalardan en az bölümün etkilenmesini sağlamak amacı ile data center’ın içinde mümkün olduğunca modüler bir yapı oluşturulmalıdır.

20 yıllık tecrübemiz ile sizlere tecrübeli ve alanında uzman ekibiz ile kusursuz hizmet sunuyoruz.